Isejuhtivate sõidukite ja autonoomsete süsteemide labor

Isejuhtivate sõidukite ja autonoomsete süsteemide labor (kompetenstikeskus).

Laboris tegeletakse isejuhtivate sõidukite ja autonoomsete süsteemide tehisintellekti arenduse ja rakendamisega reaalsetes süsteemides (sõidukites).

  • Labori nimetus: Isejuhtivate sõidukite ja autonoomsete süsteemide labor
  • Labori asukoht: U05-108
  • Kontaktisik: Raivo Sell
  • Kontakttelefon: 620 3268
  • E-posti aadress: raivo.sell@ttu.ee
  • Koduleht: http://iseauto.ttu.ee/ (Iseauto)

Peamised uurimis- ja arendusteemad on lokaliseerimine ja missiooni planeerimine, liikumisparameetrid ja teekonna jälgimine, objektide tuvastus ja nendest hoidumine, andurite integratsioon ja simulatsioonid ning suurandmete kogu baasil süvaõppe meetodid ja tehisintellekt. Laiem visioon ja eesmärk autonoomsete sõidukite arendamisel on luua nutika linnaruumi ja intelligentse transpordi keskkond, kus on võimalik arendada ja testida uudseid teenuseid ja funktsionaalsust, mis hõlmavad sõidukitevahelist V2V ja sõidukite ning taristuelementidevahelist V2I kommunikatsioonilahendusi. Pikemas perspektiivis on eesmärgiks luua teadus ja hariduse testplatvorm, mis võimaldab teostada eksperimente sõidukite ja kogu muu võrgu V2X kommunikatsiooni vallas.

iseauto_sensoorika

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.